Pizza juustolla ja pekonilla

​​​​​​

Tyytyväinen yhdistelmä kotitekoista juustoa ja murennettua pekonia, joka on niin hyvä, että jokainen suupala sulaa suussa.

 

Valmistelu aika:
16 tuntia ja 20 pöytäkirja

 

Valmistelu aika:
24 pöytäkirja

 

 

Annokset:
2-4

 

 

Tuotteet:

 

Taikinaa varten:

  • 2 kupillista yleisjauhoja;
  • ¾ tl suolaa;
  • ½ tl kuivahiivaa;
  • ¾ kupillista lämmintä vettä;
  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä 1½ ruokalusikallista pannulle.

 

Pizzan täytteeksi:

  • 170 g mozzarellaa raastettuna;
  • ½ kuppi pizzakastiketta;
  • ½ kupillista kotitekoista juustoa;
  • ½ kuppia murskattua pekonia.
  •  
  • Juustolle:
  • 1 kuppi raastettua cheddarjuustoa;
  • ¼ kuppia majoneesia;
  • ¼ tl valkosipulijauhetta;
  • 1 paahdettu jalapeño, siemenet ja kuutiot;
  • 3 rkl kuutioitua pimentopaprikaa,

 

 

 

Valmistusmenetelmä:


Valmistautuminen:

  1. Laita jauhot, suola, hiiva, vesi ja 1 rkl oliiviöljyä keskikokoiseen kulhoon. Sekoita kaikki keskenään, noin 1 minuutti, jotta muodostuu tahmea taikinamassa ilman kuivia jauholäiskiä.
  2. Kerää palat kulhon reunoilta ja muotoile taikinasta pallo. Peitä 5 minuuttia.
  3. Avaa kulho ja vaivaa taikinaa useita kertoja kääntäen kulhoa joka kerta 90 astetta.
  4. Peitä kulho ja jatka 5 minuutin kuluttua vaivaamista. Odota 5 minuuttia ja toista, sitten vielä 5 minuuttia neljättä ja viimeistä vaivaamista varten. Peitä kulho ja anna levätä 40 minuuttia. Laita sitten jääkaappiin 12-72 tunniksi.
  5. Valmista pannu 3 tuntia ennen pizzan tarjoilua. Kaada loput 1½ ruokalusikallista oliiviöljyä valurautapannulle. Voitele keittotaso ja kattilan reunat öljyllä.
  6. Siirrä taikina vuokaan ja käännä kerran, jotta se peittyy oliiviöljyllä. Painele taikina vuoan reunoja vasten paisuttamalla sitä sormenpäillä.
  7. Peitä ja anna kohota huoneenlämmössä 2 tuntia.

Leivonta:

  1. Aseta 30 minuuttia ennen paistamista yksi ritilä uunin alaosaan ja toinen yläosaan. Esilämmitä uuni 230 ℃.
  2. Kun olet valmis paistamaan, ripottele 1 kuppi mozzarellaa tasaisesti koko kuoren päälle. Lusikoi pieniä lusikallisia kastiketta juuston päälle. Ripottele päälle jäljellä oleva mozzarella.
  3. Lisää pizzan päälle pieniä lusikallisia kotitekoista pimentojuustoa ja ripottele päälle pekonia.
  4. Paista pizzaa alimmalla ritilällä 18-20 minuuttia, kunnes juusto kuplii ja pohja ja reunat ovat kullanruskeita.
  5. Ota pizza pois uunista. Pyöritä veitsellä varovasti pizzan reunaa ja vuoan reunaa, jotta se ei tartu kiinni. Siirrä jäähdytysritilälle tai leikkuulaudalle. Tarjoile ja nauti.

Juusto pimentopippurilla:

Yhdistä juusto, majoneesi, valkosipulijauhe, jalapeño ja pimento-paprikat. Sekoita hyvin.

Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.