Pannukakkuja appelsiinivoita ja brandyä

​​​​​​

Täytä nämä pannukakut kermaisella kotitekoisella appelsiini voilla ja täytä ne palavalla brandyllä tehdäksesi vaikutuksen pöytävieraasi.

 

Valmistelu aika:
10 pöytäkirja

 

Valmistelu aika:
30 pöytäkirja

 

 

Annokset:
7-8

 

Kypsennä kanssa:
Valurautapannu Hosse

 

 

Tuotteet:

 

Appelsiiniöljylle:

  • 5 rkl suolaamatonta voita, pehmennetty;
  • 5 ruokalusikallista sokeria jaettuna;
  • 2 rkl appelsiinin kuorta;
  • 2 ruokalusikallista appelsiinimehua;
  • ¼ kupillista likööriä;
  • 2 ruokalusikallista brandyä.
  •  

 

Pannukakkuja varten:

  • 2 isoa munaa;
  • 1 kuppi täysmaitoa;
  • ⅔ kuppi yleisjauhoja;
  • 4 rkl sulatettua voita, jaettu;
  • 1 ruokalusikallinen sokeria;
  • ½ tl suolaa.

 

Valmistusmenetelmä:


 

Pannukakut:

  1. Vatkaa muna, maito, jauhot, 2 rkl sulatettua voita,
  2. sokeria ja suolaa tasaiseksi.
  3. Kuumenna valurautapannua keskilämmöllä 5 minuuttia.
  4. Voitele pannu öljyllä. Kaada tarpeeksi seosta,
  5. peittämään kattilan pohjan, noin ⅓ kuppia.
  6. Pyöritä pannua niin, että pohja peittyy seoksella.
  7. Keitä 1-2 minuuttia ja käännä. Keitä vielä 1 minuutti ja nosta lautaselle
  8. leikkuulauta.

 

Appelsiinivoi ja tarjoilu:

Sekoita ainekset niin, että saat appelsiiniöljyä - 4 ruokalusikallista sokeria, appelsiinin kuoret ja appelsiinimehu.

Kuumenna uuni paistamista varten. Laita teelusikallinen appelsiinivoita pannukakun keskelle. Taita se puoliksi ja sitten taas puoliksi. Toista jäljellä olevien pannukakkujen kanssa.

Nosta pannukakut takaisin pannulle ja ripottele päälle loput ruokalusikalliset sokeria. Paista kunnes sokeri alkaa karamellisoitua ja ota sitten pois uunista.

Kuumenna brandyä ja likööriä pienessä kattilassa erittäin miedolla lämmöllä 1-2 minuuttia ja poista sitten lämmöltä.

Sytytä kastike varovasti pitkävartisella sytyttimellä ja kaada seos pannulla olevien pannukakkujen päälle. Anna liekin sammua kokonaan. Tarjoile liekin sammumisen jälkeen.