Paistettua naudanlihaa kananmunan ja cheddarin kera

​​​​​​

Tässä pannuaamiaisessa on kaikki: rapeita kultaisia ​​perunoita, mausteisia naudanlihapaloja, juoksevia munia ja maukasta cheddaria. Mitä muuta voisit haluta?

 

Valmistelu aika:
10 pöytäkirja

 

Valmistelu aika:
40 pöytäkirja

 

 

Annokset: 
4

 

Kypsennä kanssa:
Valurautapannu Hosse

 

 

Tuotteet:

  • 4 keskikokoista punaista perunaa kuutioiksi leikattuna, noin 680 g;
  • 1 ruokalusikallinen suolaamatonta voita;
  • 1 keskikokoinen makean sipulin pää kuutioituna;
  • ½ kuppi hienonnettua vihreää paprikaa;
  • 1 kuppi hienonnettua naudanlihaa;
  • ½ tl suolaa;
  • ½ tl jauhettua pippuria;
  • ½ tl savustettua punaista paprikaa;
  • ⅓ kuppi puoli ja puoli;
  • 4 munaa;
  • 120 g raastettua cheddaria;

 

Valmistusmenetelmä:


  1. Kuumenna noin 3 cm vettä kiehuvaksi kattilassa, jossa on höyrytyskori. Lisää perunat, peitä ja höyrytä, kunnes ne ovat hieman kypsiä, 5½-7 minuuttia. Poista kori kattilasta.
  2. Kuumenna sillä välin 1 rkl öljyä ja voita valurautapannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja vihreä paprika ja keitä usein sekoittaen, kunnes vihannekset alkavat pehmetä, 4-5 minuuttia. Lisää naudanliha, suola, pippuri ja savustettu paprika ja sekoita noin 2 minuuttia.
  3. Lisää loput 1 rkl voita ja sekoita päällysteen päälle. Lisää perunat ja jatka kypsentämistä sekoittaen perunaseosta ajoittain, kunnes perunat ovat pehmeitä, ruskeita ja kuorittuneita kattilan pohjalla, 8-12 minuuttia.
  4. Vähennä lämpöä keski-matalaksi. Tee perunaseokseen 4 kuoppaa ja riko jokaiseen muna. Lisää juusto päälle ja peitä pannu kannella tai levyllä tai foliolla. Anna kypsyä, kunnes munat ovat pehmeitä ja juusto sulanut, 5-6 minuuttia.