Paistettua naudanlihaa kananmunan ja cheddarin kera
10 maalisk.

0 Kommentti(t)
243 Nähty
Paistettua naudanlihaa kananmunan ja cheddarin kera
Tässä pannuaamiaisessa on kaikki: rapeita kultaisia perunoita, mausteisia naudanlihapaloja, juoksevia munia ja maukasta cheddaria. Mitä muuta voisit haluta?
Valmistelu aika:
10 pöytäkirja
Valmistelu aika:
40 pöytäkirja
Annokset:
4
Kypsennä kanssa:
Valurautapannu Hosse
Tuotteet:
- 4 keskikokoista punaista perunaa kuutioiksi leikattuna, noin 680 g;
- 1 ruokalusikallinen suolaamatonta voita;
- 1 keskikokoinen makean sipulin pää kuutioituna;
- ½ kuppi hienonnettua vihreää paprikaa;
- 1 kuppi hienonnettua naudanlihaa;
- ½ tl suolaa;
- ½ tl jauhettua pippuria;
- ½ tl savustettua punaista paprikaa;
- ⅓ kuppi puoli ja puoli;
- 4 munaa;
- 120 g raastettua cheddaria;
Valmistusmenetelmä:
- Kuumenna noin 3 cm vettä kiehuvaksi kattilassa, jossa on höyrytyskori. Lisää perunat, peitä ja höyrytä, kunnes ne ovat hieman kypsiä, 5½-7 minuuttia. Poista kori kattilasta.
- Kuumenna sillä välin 1 rkl öljyä ja voita valurautapannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja vihreä paprika ja keitä usein sekoittaen, kunnes vihannekset alkavat pehmetä, 4-5 minuuttia. Lisää naudanliha, suola, pippuri ja savustettu paprika ja sekoita noin 2 minuuttia.
- Lisää loput 1 rkl voita ja sekoita päällysteen päälle. Lisää perunat ja jatka kypsentämistä sekoittaen perunaseosta ajoittain, kunnes perunat ovat pehmeitä, ruskeita ja kuorittuneita kattilan pohjalla, 8-12 minuuttia.
- Vähennä lämpöä keski-matalaksi. Tee perunaseokseen 4 kuoppaa ja riko jokaiseen muna. Lisää juusto päälle ja peitä pannu kannella tai levyllä tai foliolla. Anna kypsyä, kunnes munat ovat pehmeitä ja juusto sulanut, 5-6 minuuttia.