Paistettu valkosipulileipä​​​​​​

Kun katkaiset viipaleen tästä leivästä, sinua tervehtivät paahdetun valkosipulin palaset, jotka on upotettu pörröiseen taikinaan. Sopii hyvin pastan kanssa tai itsenäiseksi alkupalaksi.

 

Valmistelu aika:
2 tuntia

 

Valmistelu aika:
40-45 pöytäkirja

 

 

Annokset:
8

 

Kypsennä kanssa:
Valurautakattila Hosse

 

 

Tuotteet:

 

Valkosipuli:

  • 1 pää valkosipulia, kuorittu;
  • ¼ tl suolaa;
  • 1 tl oliiviöljyä.

 

 

Leipä:

  • 2¼ teelusikallista liukoista tai kuivahiivaa;
  • 2 ruokalusikallista sokeria;
  • 1½ kupillista vettä, haaleaa;
  • 2 teelusikallista suolaa;
  • 1 pää valkosipulia, paahdettua;
  • 4 kupillista leipäjauhoa;
  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä.

 

Valmistusmenetelmä:


  1. Laita uuni 200°C:een. Kääri valkosipuli alumiinifolioon ja paista 30 minuuttia.
  2. Sekoita hiiva, sokeri ja vesi ja anna seistä 5 minuuttia. Lisää paahdettua valkosipulia ja suolaa vesiseokseen. Sekoita jauhot hitaasti puulusikalla, kunnes jauhot ovat täysin sekoittuneet. Taikinasta tulee märkää ja tahmeaa.
  3. Siirrä taikina öljyttyyn kulhoon ja sivele ruokalusikallisella oliiviöljyä. Peitä muovikelmulla ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan 1 tunniksi.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile se suorakaiteen muotoiseksi. Ota taikinasta kaksi kulmaa ja taita suorakulmio kahtia. Toista 3 kertaa.
  5. Muotoile taikina palloksi ja laita se hyvin jauhotettuun keskikokoiseen kulhoon. Anna kohota 30 minuuttia.
  6. Kun taikina kohoaa, esilämmitä uuni 230°C valurautavuoka (ja kansi) sisällä.
  7. Kun taikina on kohonnut, poista kuuma Hosse-valurautakattila ja laita taikina varovasti sisään. Leikkaa nopeasti ja varovasti 0,5 cm syvä viilto taikinan päälle terävällä veitsellä. Peitä esilämmitetyllä kannella ja paista 30 minuuttia.
  8. Avaa kansi ja paista vielä 10-15 minuuttia.
  9. Anna leivän jäähtyä ritilällä 20 minuuttia ennen viipalointia.