Paistettu valkosipulileipä
10 maalisk.

0 Kommentti(t)
186 Nähty
Paistettu valkosipulileipä
Kun katkaiset viipaleen tästä leivästä, sinua tervehtivät paahdetun valkosipulin palaset, jotka on upotettu pörröiseen taikinaan. Sopii hyvin pastan kanssa tai itsenäiseksi alkupalaksi.
Valmistelu aika:
2 tuntia
Valmistelu aika:
40-45 pöytäkirja
Annokset:
8
Kypsennä kanssa:
Valurautakattila Hosse
Tuotteet:
Valkosipuli:
- 1 pää valkosipulia, kuorittu;
- ¼ tl suolaa;
- 1 tl oliiviöljyä.
Leipä:
- 2¼ teelusikallista liukoista tai kuivahiivaa;
- 2 ruokalusikallista sokeria;
- 1½ kupillista vettä, haaleaa;
- 2 teelusikallista suolaa;
- 1 pää valkosipulia, paahdettua;
- 4 kupillista leipäjauhoa;
- 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä.
Valmistusmenetelmä:
- Laita uuni 200°C:een. Kääri valkosipuli alumiinifolioon ja paista 30 minuuttia.
- Sekoita hiiva, sokeri ja vesi ja anna seistä 5 minuuttia. Lisää paahdettua valkosipulia ja suolaa vesiseokseen. Sekoita jauhot hitaasti puulusikalla, kunnes jauhot ovat täysin sekoittuneet. Taikinasta tulee märkää ja tahmeaa.
- Siirrä taikina öljyttyyn kulhoon ja sivele ruokalusikallisella oliiviöljyä. Peitä muovikelmulla ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan 1 tunniksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile se suorakaiteen muotoiseksi. Ota taikinasta kaksi kulmaa ja taita suorakulmio kahtia. Toista 3 kertaa.
- Muotoile taikina palloksi ja laita se hyvin jauhotettuun keskikokoiseen kulhoon. Anna kohota 30 minuuttia.
- Kun taikina kohoaa, esilämmitä uuni 230°C valurautavuoka (ja kansi) sisällä.
- Kun taikina on kohonnut, poista kuuma Hosse-valurautakattila ja laita taikina varovasti sisään. Leikkaa nopeasti ja varovasti 0,5 cm syvä viilto taikinan päälle terävällä veitsellä. Peitä esilämmitetyllä kannella ja paista 30 minuuttia.
- Avaa kansi ja paista vielä 10-15 minuuttia.
- Anna leivän jäähtyä ritilällä 20 minuuttia ennen viipalointia.