Muhennos kanan, sienten ja villiriisin kanssa

Esittelemme tämän klassisen Chicken and Wild Rice Casserolen inspiroimana
maukas muhennos, joka on runsas, tyydyttävä ateria kaikkina vuodenaikoina.

 

 

Valmistelu aika:
25-30 pöytäkirja

 

Valmistelu aika:
45 pöytäkirja

 

 

Annokset:
6

 

Kypsennä kanssa:
Valurautakattila Hosse

 

 

Tuotteet:

  • 3 ruokalusikallista ekstra-neitsytoliiviöljyä;
  • 1 (50 g) pala kinkkua tai 2 siivua pekonia, hienonnettuna;
  • 6 nahatonta luutonta kanan reisiä paloiksi leikattuna;
  • kosher-suola ja vastajauhettu mustapippuri;
  • 4 kupillista sieniä, neljäsosa;
  • ¼ kupillista valkoviinietikkaa;
  • 1 porkkana, hienonnettuna;
  • 1 keskikokoinen sipuli, hienonnettuna;
  • 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna;
  • 1 laakerinlehti;
  • 3 ruokalusikallista suolatonta voita;
  • ¼ kuppia yleiskäyttöisiä jauhoja;
  • 1 kuppi täysmaitoa tai rasvatonta maitoa;
  • 2 ½ kuppia kanalientä;
  • ½ tl vastaraastettua muskottipähkinää;
  • ½ tl kuivaa sinappia;
  • 120 g villiriisiä pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä;
  • 2 ruokalusikallista hienonnettua tuoretta litteää persiljaa.

 

Valmistusmenetelmä:


  1. Esilämmitä uuni 160°C:een.
  2. Kuumenna vähitellen 1 ruokalusikallinen voita Hosse-valurautapannussa keskikorkealla lämmöllä. Lisää kinkku ja keitä välillä sekoittaen, kunnes se on ruskea, noin 6 minuuttia. Siirrä lautaselle reikälusikalla.
  3. Lisää kattilaan 1 rkl öljyä. Mausta kana maun mukaan suolalla ja pippurilla. Työskentele kahdessa erässä, paista kanaa molemmilta puolilta ruskeaksi, noin 6 minuuttia per erä. Siirrä kana kinkun kanssa lautaselle.
  4. Lisää loput 1 rkl voita ja sienet kattilaan ja keitä välillä sekoittaen, kunnes ne pehmenevät, noin 4 minuuttia. Siirrä lautaselle kanan ja kinkun kanssa. Lisää kattilan etikka ja keitä, kunnes se on puolittunut. Kaavi kattilan pohjalta ruskettuneet palat puulusikalla. Sekoita porkkana, sipuli, valkosipuli ja laakerinlehti ja keitä välillä sekoittaen, kunnes sipuli pehmenee, noin 6 minuuttia. Ota pois lämmöltä ja palauta lautaselle kerätyt kinkku, kana, sienet ja mehut kattilaan.
  5. Sulata voi keskipitkällä paistinpannulla miedolla lämmöllä kuplivaksi. Lisää jauhot ja sekoita jatkuvasti 1 minuutti. Vatkaa maito ja sekoita usein, kunnes kastike sakenee, noin 4 minuuttia. Sekoita joukkoon liemi, muskottipähkinä ja sinappi ja keitä, kunnes kastike on jälleen paksuuntunut. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  6. Kaada kastike kanaseoksen päälle. Sekoita sekoittaaksesi. Peitä valurautakattila ja paista, kunnes kana on hyvin mureaa, noin 45 minuuttia. Tarjoile astia kauhaamalla muhennos riisin päälle ja ripottelemalla persiljaa.