Kananjalat pannulla Risoni-makaronin, sitruunan ja pinaatin kanssa
10 maalisk.

0 Kommentti(t)
146 Nähty
Kananjalat pannulla Risoni-makaronin, sitruunan ja pinaatin kanssa
Tämä raikas ja lohdullinen, reipas ruokalaji valmistuu lautaselle alle tunnissa. Tämä resepti on täynnä kirkkaita makuja, kuten sitruunaa, valkosipulia ja rosmariinia, joten se on täydellinen lisä viikoittaiseen ruokalistaasi.
Valmistelu aika:
10 pöytäkirja
Valmistelu aika:
45pöytäkirja
Annokset:
4-6
Kypsennä kanssa:
Valurautapannu Hosse
Tuotteet:
- 6 luullista kanan reisiä;
- 1 tl suolaa;
- ½ tl mustapippuria;
- ½ tl valkosipulijauhetta;
- 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä;
- 4 valkosipulinkynttä, jauhettu;
- 1 salottisipuli ohuiksi viipaleina;
- 1 kuppi orzoa (Rizzoni-pastaa), kypsentämätön;
- 3 ½ kuppia kanalientä;
- 2 ruokalusikallista tuoretta rosmariinia;
- 1 ruokalusikallinen sitruunan kuorta;
- 2 kupillista pinaattia, kypsentämätön;
- 2 ruokalusikallista sitruunamehua;
- raastettua parmesaania koristeeksi;
- tuore rosmariini koristeluun;
- Sitruunaviipaleet koristeluun;
- punapippurihiutaleet koristeluun;
- persiljaa, koristeeksi.
Valmistusmenetelmä:
- Kuumenna uuni 200°C:een.
- Kuumenna valurautainen pannu keskilämmöllä, noin 5 minuuttia.
- Mausta kana joka puolelta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella.
- Lisää öljy ja paista kanaa nahkapuoli alaspäin, kunnes iho on kullanruskea ja rapea, 4-5 minuuttia.
- Käännä kana ympäri ja kypsennä 4-5 minuuttia. Nosta kana sivuun lautaselle.
- Vähennä lämpöä keskitasolle ja lisää valkosipuli ja salottisipuli 1-2 minuutiksi.
- Lisää raaka orzo (Rizzoni pasta), rosmariini ja sitruunankuori. Sekoita 1-2 minuuttia, lisää sitten kanaliemi ja kiehauta.
- Vähennä lämpöä ja peitä, kunnes liemi on imeytynyt orzoon, noin 12-15 minuuttia.
- Lisää pinaatti ja sitruunamehu ja sekoita vähän kerrallaan, kunnes ne pehmenevät.
- Lisää kana nahkapuoli ylöspäin ja paista, kunnes kana on kypsä ja iho rapea, noin 5-7 minuuttia.
- Ripottele päälle juustoa ja paprikahiutaleita ja koristele sitruunaviipaleilla, rosmariinilla ja persiljalla.