Kananjalat pannulla Risoni-makaronin, sitruunan ja pinaatin kanssa​​​​​​

Tämä raikas ja lohdullinen, reipas ruokalaji valmistuu lautaselle alle tunnissa. Tämä resepti on täynnä kirkkaita makuja, kuten sitruunaa, valkosipulia ja rosmariinia, joten se on täydellinen lisä viikoittaiseen ruokalistaasi.

 

Valmistelu aika:
10 pöytäkirja

 

Valmistelu aika:
45pöytäkirja

 

 

Annokset:
4-6

 

Kypsennä kanssa:
Valurautapannu Hosse

 

 

Tuotteet:

  • 6 luullista kanan reisiä;
  • 1 tl suolaa;
  • ½ tl mustapippuria;
  • ½ tl valkosipulijauhetta;
  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä;
  • 4 valkosipulinkynttä, jauhettu;
  • 1 salottisipuli ohuiksi viipaleina;
  • 1 kuppi orzoa (Rizzoni-pastaa), kypsentämätön;
  • 3 ½ kuppia kanalientä;
  • 2 ruokalusikallista tuoretta rosmariinia;
  • 1 ruokalusikallinen sitruunan kuorta;
  • 2 kupillista pinaattia, kypsentämätön;
  • 2 ruokalusikallista sitruunamehua;
  • raastettua parmesaania koristeeksi;
  • tuore rosmariini koristeluun;
  • Sitruunaviipaleet koristeluun;
  • punapippurihiutaleet koristeluun;
  • persiljaa, koristeeksi.

 

Valmistusmenetelmä:


  1. Kuumenna uuni 200°C:een.
  2. Kuumenna valurautainen pannu keskilämmöllä, noin 5 minuuttia.
  3. Mausta kana joka puolelta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella.
  4. Lisää öljy ja paista kanaa nahkapuoli alaspäin, kunnes iho on kullanruskea ja rapea, 4-5 minuuttia.
  5. Käännä kana ympäri ja kypsennä 4-5 minuuttia. Nosta kana sivuun lautaselle.
  6. Vähennä lämpöä keskitasolle ja lisää valkosipuli ja salottisipuli 1-2 minuutiksi.
  7. Lisää raaka orzo (Rizzoni pasta), rosmariini ja sitruunankuori. Sekoita 1-2 minuuttia, lisää sitten kanaliemi ja kiehauta.
  8. Vähennä lämpöä ja peitä, kunnes liemi on imeytynyt orzoon, noin 12-15 minuuttia.
  9. Lisää pinaatti ja sitruunamehu ja sekoita vähän kerrallaan, kunnes ne pehmenevät.
  10. Lisää kana nahkapuoli ylöspäin ja paista, kunnes kana on kypsä ja iho rapea, noin 5-7 minuuttia.
  11. Ripottele päälle juustoa ja paprikahiutaleita ja koristele sitruunaviipaleilla, rosmariinilla ja persiljalla.