Haudutettua porsaanpaistia punaviinillä ja vihanneksilla
10 maalisk.

0 Kommentti(t)
476 Nähty
Haudutettua porsaanpaistia punaviinillä ja vihanneksilla
Harvat asiat lämmittävät sielua tähän vuodenaikaan kuin hitaasti kypsennetty ateria. Valurautassa kypsennettynä liha säilyttää kosteuden ja maun pitkään, mikä tekee siitä niin mureaa, että se leikkaa kuin voita. Tässä reseptissä haudutetaan yrttien, liemen, punaviinin ja mausteiden sekoitus sormen nuolevaa kastiketta.
Valmistelu aika:
30 pöytäkirja
Valmistelu aika:
3 tunti ja 45 pöytäkirja
Annokset:
6
Kypsennä kanssa:
Valurautakattila Hosse
Tuotteet:
- 220 g paksuksi leikattua pekonia kuutioituna;
- 2 teelusikallista suolaa;
- 2 ruokalusikallista mustapippuria;
- 2 rkl punaista paprikaa;
- 2 ruokalusikallista ruskeaa sokeria;
- 2 kg paistettua pihviä;
- 1 iso sipuli, leikattu viipaleiksi;
- 1 pää valkosipulia, kuorittu;
- 4 isoa salottisipulia hienonnettuna;
- ¼ kuppia naudanlihalientä;
- 4 oksaa tuoretta timjamia;
- 2 oksaa tuoretta rosmariinia;
- 2 kuppia Cabernet Sauvignonia, jaettu;
- 2 laakerinlehteä;
- 1 punasipuli, leikattu pieniksi paloiksi (noin 2,5 cm);
- 1 kilogramma porkkanoita, kuorittu ja leikattu pieniksi paloiksi (noin 2,5 cm);
- 1 kilogramma nauriita kuorittuna ja leikattuina pieniksi paloiksi (noin 2,5 cm).
Valmistusmenetelmä:
- Kuumenna uuni 180 asteeseen ritilä keskellä.
- Esilämmitä Hosse-kattilaa keskikorkealla lämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää pekoni ja keitä rapeaksi, 10-12 minuuttia.
- Nosta pekoni talouspaperilla vuoratulle lautaselle ja varaa kattilaan 2 rkl pekonirasvaa.
- Sekoita pekonin kypsyessä suola, pippuri, paprika ja fariinisokeri. Hiero paisti joka puolelta mausteseoksella. Paista paistia ruskeaksi, noin 3-5 minuuttia per puoli.
- Poista liha ja aseta sivuun. Vähennä lämpöä keskitasolle.
- Ripottele sipuli, valkosipuli ja salottisipuli valurautakattilan pohjalle. Naudanlihaliemi kaadetaan. Käytä puulusikkaa erottelemaan ruskistuneet palat astian pinnasta. Sekoita joukkoon pekoni ja laita liha sipulien päälle.
- Lisää 1½ kupillista viiniä ja laakerinlehdet ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja keitä kannen alla 10 minuuttia. Peitä kannella ja laita uuniin 1 tunniksi.
- Käännä liha ympäri ja jätä 30 minuutiksi. Lisää viiniä ¼ kuppi kerrallaan tarvittaessa.
- Käännä paistettua lihaa vielä kerran ja jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia.
- Poista paisti ja lisää nauriit, porkkanat ja punasipuli. Lisää paisti takaisin vuokaan ja peitä ja anna sen olla uunissa vielä 30-45 minuuttia.
- Siirrä liha pellille. Poista laakerinlehdet ja yrtin oksat. Mausta haudutusneste suolalla ja pippurilla ja kaada hieman paistin päälle.
- Viipaloi paisti tai leikkaa paloiksi ja tarjoa kasvisten kanssa.