Grillattuja marinoituja vihanneksia

​​​​​​

Mikä ateria on kesäisempi kuin pannu grillattuja kasviksia? Pienellä oliiviöljyllä, valkosipulilla, yrteillä ja ripaus sitruunalla nämä marinoidut vihannekset ovat täydellinen lisä mihin tahansa ateriaan.

 

Valmistelu aika:
10 pöytäkirja

 

Valmistelu aika:
20-25 pöytäkirja

 

 

Annokset:
4-6

 

 

Tuotteet:

 

Vihannekset:

  • 1 pää punasipulia;
  • 1 punainen paprika;
  • 1 keltainen paprika;
  • 1 kesäkurpitsa;
  • 1 parsakaalipää paloiksi leikattuna;

 

 

Marinadi:

  • ⅓ kupillinen sitruunamehua;
  • ¼ kupillista oliiviöljyä;
  • 1 ruokalusikallinen omenaviinietikkaa;
  • 4 valkosipulinkynttä, jauhettu;
  • 2 ruokalusikallista kuivaa rosmariinia;
  • ½ tl suolaa;
  • ¼ tl punapippurihiutaleita (valinnainen)
  • koristele sitruunaviipaleilla

 

Valmistusmenetelmä:


  1. Yhdistä marinadin ainekset suljettavassa muovipussissa.
  2. Leikkaa vihannekset 3 cm:n paloiksi.
  3. Lisää kasvikset marinaadiin ja ravista hyvin. Jäähdytä 30 minuuttia.
  4. Kuumenna grilliä keskilämmöllä 10 minuuttia kannen ollessa kiinni. Lisää grilliritilä ja kuumenna 5 minuuttia.
  5. Grillin esilämmityksen jälkeen lisää marinoidut kasvikset. Keitä varovasti 5 minuuttia. Sekoita vihannekset ja jatka keittämistä, kunnes ne saavuttavat halutun kypsyysasteen.
  6. Poista lämmöltä ja purista sitruuna kasvisten päälle. Ripottele päälle suolaa ja tarjoile.