Grillattuja hummeripyrstöjä sitruuna ja valkosipulivoilla

​​​​​​

Nauti tämän reseptin upeasta mausta aina, kun haluat tehdä tyylikkään mutta helpon illallisen.

 

Valmistelu aika:
5 pöytäkirja

 

Valmistelu aika:
15 pöytäkirja

 

 

Annokset:
2-4

 

Kypsennä kanssa:
Valurautapannu Hosse

 

 

Tuotteet:

  • 3 ruokalusikallista suolaamatonta voita;
  • 6 valkosipulinkynttä, jauhettu;
  • 1 ruokalusikallinen sitruunamehua;
  • 4 hummerin häntää, jaettu puoliksi;
  • 1 rkl persiljaa, jauhettua;
  • 1 sitruuna, leikattu ympyröiksi (valinnainen);

Valmistusmenetelmä:


  1. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää valkosipuli ja keitä 1 minuutti. Lisää sitruunamehu ja sekoita. Poista lämmöltä.
  2. Kuumenna valurautagrillipannua keskilämmöllä 4-5 minuuttia. Voitele hummerin pyrstö valkosipuliöljyllä. Paista leikkauspuoli alaspäin 2-3 minuuttia. Käännä pyrstö ympäri ja voitele uudelleen valkosipuliöljyllä.
  3. Jatka kypsentämistä vielä 3 minuuttia. Lisää halutessasi sitruunaviipaleita. Paista 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Ota pois lämmöltä ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa. Tarjoile heti.