Grillattu Margherita Pizza​​​​​​

Marinara-kastike, alppi-cheddarjuusto ja hienonnettu tuore basilika yhdistyvät kauniisti kevyeksi ja herkulliseksi grillatuksi pizzaksi.

 

Valmistelu aika:
10 pöytäkirja

 

Valmistelu aika:
50 pöytäkirja

 

 

Annokset:
2

 

Kypsennä kanssa:
Valurautapannu Hosse

 

 

Tuotteet:

  • 280 g pizzataikinapalloa huoneenlämmössä kohotettuna;
  • Jauhot kastettavaksi;
  • Mannasuurimo tai maissijauho ripottelua varten;
  • ⅓ kuppi marinarakastiketta;
  • 90 g raastettua cheddaria;
  • 4 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa;

 

Valmistusmenetelmä:


  1. Esilämmitä grilli tai grilli suoraan grillaukseen korkealla lämmöllä. Lämpötila-anturin tulee näyttää 260°C.
  2. Laita taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Kauli taikina varovasti sormenpäillä ja käsien reunoilla pitäen mahdollisimman paljon ilmaa pohjan ulkoreunassa. Kauli taikina (tai kauli se kaulimalla) valurautavuoan kokoiseksi ympyräksi.
  3. Ripottele mannasuurimot kevyesti vuoan pohjalle. Laita pizzataikina valmistettuun vuokaan. Levitä marinadi pizzataikinan päälle jättäen kuorinauhan tekemättä. Ripottele päälle cheddaria.
  4. Aseta pannu grilliin tai grilliin ja sulje kansi. Anna pizzan kypsyä ja avaa pannu ajoittain kääntääksesi pannua myötäpäivään. Pizza on valmis, kun se turpoaa, pohja on rapea ja ruskea, kuori alkaa ruskeaa ja juusto sulaa. Irrotuksen jälkeen liu'uta pizza lastalla leikkuulaudalle. Ripottele päälle basilikaa. Viipaloi ja tarjoile.

Huomautus: Anna taikinan kohota muotoilemalla taikinasta pallo molemmin käsin painamalla se työtasolle. Tämä kiristää taikinan pintaa. Aseta se jauhotetulle alustalle ja peitä muovikelmulla, joka on päällystetty ruoanlaittosuihkeella. Anna kohota 40-90 minuuttia ennen venytystä vaiheessa 2.